Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@15:33:11 GMT

ثبت با سند برابر می‌شود؟!

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۸۱۸۴

ثبت با سند برابر می‌شود؟!

رامین حیدری فاروقی ضمن ابراز امیدواری از اینکه خبر خوب هیات وزیران برای مستندنگاری سینمایی پروژه‌های بزرگ اجرایی شود تاکید کرده است، از آنجا که کار مستندساز زندگی با اسنادِ راستگوست، باید تلاش شود به دور از برخی ملاحظات برای دسترسی به اسناد، آنچه از پروژه‌ها توسط مستندسازان ثبت می‌شود با سند برابر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر الزام دستگاه‌های اجرایی به مستندنگاری سینمایی طرح‌های بزرگ و پروژه‌ای که توسط سید عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - اعلام شد، واکنش‌های  از سوی مستندسازها بازتاب پیدا کرد که البته با تردیدهایی برای چگونگی انجام کار و دخالت دستگاه‌ها در ساخت مستند همراه بوده است.

در این باره رامین حیدری فاروقی - مستندساز - هم در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته نکاتی را مطرح کرده است.

او در یادداشت خود با عنوان «اندر احوالِ برابریِ ثبت و سند» نوشته است:

«خبرهای خوب دو دسته‌اند؛ خبر خوبِ کاری که انجام شده است، خبر خوبِ کاری که قرار است انجام شود. به هر حال باید از کار خوب در هر مرحله‌ای استقبال کرد و کوشید تا تصمیم‌های خوب، طی فرایندهای درست به فرآورده‌های کارسازِ مفید بدل شوند.

یادم هست، شروع کارِ وزیرِ ارجمند حوزه فرهنگ بود که با گروهی رفتیم برای دیداری و این پیشنهاد را بیان کردیم و استقبال شد. بعدها من و جناب رزاق‌کریمی پیش‌نویس‌هایی تنظیم کردیم و مشورت‌هایی با کارشناسان وزارت‌خانه صورت گرفت و کم‌کم جناب حیدری‌خلیلی وقت بسیار و توجه مبسوط کردند به این مهم و مسئله تعریفِ پروژه ملی و بزرگ و مستندساز حرفه‌ای پیش آمد و داستان، دامنه‌دار شد و جلسات متعدد با کارشناسان حقوقی و بعد هم حضور در کمیسیون‌های مرتبط با فرهنگ در دولت انجام پذیرفت و کار دشوار شد و طولانی.

رسم دیرینه این است که تغییر، دشوار است و طرفِ حسابِ مستندساز در پروژه‌های ملی، حتماً روابط عمومی‌هایی هستند که به شیوه و انتخاب سالیان خود عادت کرده‌اند و چندان برایشان جالب نیست که سر از سازوکارِ تازه‌ای با قواعدی نو دربیاورند و به آن تن دهند؛ در مسیر کار و در ملاقات با نمایندگان وزارت‌خانه‌ها این روایت، مشهود بود. در میانه کار بود که هم من از روند داستان ناامید شدم هم کسانی که با شیوه خیلی به تدریج آشناتر هستند، دیدند گویا من عجله دارم و سراغم را نگرفتند. به هر حال، دوستان گرامی بسیار کوشیدند و سال از پسِ سال گذشت و بعدها هم جناب حمیدی مقدم آمدند و کار با معاونت سینمایی پیش رفت و خبر را خواندیم که شد؛ به مبارکی. امیدوارم محصول خوب هم داشته باشد که اگر زودتر در این دولت رخ می‌داد، امید بیشتری هم می‌بود که آن‌که تصویب کرده مجری‌ هم خواهد بود. نمی‌دانم در تغییرات بنیادین و وسیع و عدم تداوم‌های تاریخی چه بر سر این امید خواهد آمد در دولت‌های بعد؛ اما حتی نطفه در معرض خطرِ رو به تولدِ عقلانیت و انضباط هم شایسته توجه و تشویق است تا هنگامِ بلوغ. اگر ما به قدر کافی سند درست داشته باشیم عالیست. اگر به جای گزارش‌آگهی تبلیغاتی، مستند علمی پروژه، مسیرِ ایده تا اجرا را تا آخرِ شدن‌ها و نشدن‌ها ادامه دهد، معرکه است اما...
دوستان می‌گفتند ما در مورد اسناد و دسترسی‌ها ملاحظاتی داریم، مستندساز هم اگر به اسناد و دسترسی‌ها ملاحظه دارد حق دارد؛ خب کارش زندگی با اسنادِ راستگوست.
باید همه با هم برای این که ثبت با سند برابر باشد بکوشیم.»/ایسنا

بیشتر بخوانید

یک واکنش صنفی به مصوبه دولت برای مستندسازها

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۸۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا

تین نیوز

 اقتصاد دریایی در کشور هند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دارد. هند با دارا بودن سواحل طولانی و منابع غنی دریایی، از ظرفیت بالقوه ای برای توسعه اقتصاد دریایی برخوردار است. بنابراین، حوزه هایی مانند حمل ونقل دریایی، صنایع مرتبط با دریا، پرورش ماهی و توریسم ساحلی از جمله زمینه هایی هستند که می توانند به توسعه اقتصاد دریایی کشور هند کمک کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از کانال تلگرامی اندیشکده پیشرفت دریایی، با توجه به اهمیت رو به افزایش اقتصاد دریایی در کشور هند، دولت این کشور برنامه ها و استراتژی هایی را برای توسعه این حوزه به کار گرفته است. ایجاد بنادر و انجمن های تجاری دریایی، تشویق به سرمایه گذاری در صنایع مرتبط با دریا، توسعه فناوری های دریایی و ایجاد شرایط ملایم برای تجارت بین المللی از جمله اقداماتی هستند که دولت هند در راستای توسعه اقتصاد دریایی انجام داده است. این تدابیر منجر به ایجاد فرصت های شغلی، افزایش تولید، و ارتقاء رفاه اجتماعی در نواحی ساحلی و دریایی کشور هند خواهد شد.

 در این راستا، برنامه ساگارمالا یک برنامه توسعه بندری است که توسط دولت هند در سال ۲۰۱۵ با هدف تسریع رشد و توسعه اقتصادی با استفاده از پتانسیل ساحل های گسترده و آبراه های هند راه اندازی شد. این برنامه بر توسعه بنادر، تقویت اتصال بنادربه یکدیگر، بهبود زیرساخت های بندر و صنعتی سازی بندری تمرکز دارد. هدف این برنامه توسعه بخش دریایی کشور با استفاده از خط ساحلی هند به طول بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر و شبکه گسترده بنادر و آبراه های داخلی است. این برنامه همچنین ترویج کشتیرانی به عنوان روش جایگزین حمل و نقل جاده ای، کاهش هزینه های لجستیک و افزایش رقابت پذیری بخش تولید کشور را در دستور کار خود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پول هست زمین نیست!
  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • مردم باید ثمره کلنگ زنی ها را ببینند/ لزوم تحقق پروژه ها
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • صدور اسناد تک برگ در گروه‌های مشاع به نام دولت
  • بدمستی در برابر مست عشق